Ayakta Tedavi ve Yatarak Tedavi Arasındaki Farklar Nelerdir?

yazar MAPFRE
Ayakta Tedavi ve Yatarak Tedavi

Hayattaki en önemli varlığınız sağlığınız. Sağlığınızı korumak için de beslenmenize dikkat etmek, düzenli spor yapmak, hatta uyku düzeninize özen göstermek elbette çok önemli. Fakat bunun yanında olası bir sağlık sorununda, güvendiğiniz özel sağlık kuruluşunda sağlık hizmeti almak ve bunu yaparken bütçenizi yormamak pek çok insan gibi sizin için de önemli olabilir.

İşte, sağlık sigortaları tam da bu konuda size yardımcı oluyor. Özel sağlık sigortası ya da tamamlayıcı sağlık sigortası ürünleri sayesinde, poliçenizin teminatları ve limitleri kapsamında, anlaşmalı özel hastanelerden sağlık hizmeti alabilirsiniz. Dilerseniz tamamlayıcı sağlık sigortası ve özel sağlık sigortasının farklarını anlattığımız yazımızı okuyabilir ve size uygun ürünü seçebilirsiniz.

Ürünler arasında seçim yaparken ya da poliçenizi oluştururken incelemeniz gereken konulardan biri ise yatarak tedavi ve ayakta tedavi teminatlarına göz atmak. Peki, ayakta tedavi ve yatarak tedaviyi birbirinden ayıran farklar nelerdir? Gelin, bu iki teminat başlığına daha yakından bakıp yatarak tedavi ve ayakta tedavi farklarını inceleyelim.

Ayakta Tedavi Nedir?

Hastaneye yatışa ihtiyaç duyulmayan ve 24 saatten az sürecek tedaviler genellikle ayakta tedavi teminatları arasında yer alıyor. Fakat bazı özel tedavi yöntemleri yatış gerektirmese bile ayaklı tedavi teminatlarına dâhil olmayabiliyor. Teminat limitleri ise poliçeye göre farklılık gösterebiliyor.

Eğer teminat limitleriniz sınırsız değilse limit dolduğunda özel sağlık sigortasının fiyat avantajından yararlanmanız mümkün olamayabiliyor. Yani acenteniz ile konuşup ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüz sağlık hizmetlerinde yüksek limitli ya da sınırsız limitli poliçe düzenletebilirsiniz.

Ayakta Tedavi Neleri Kapsar?

Ayakta tedavinin başlıca teminatlarına göz atarak bu ana teminat başlığının ne anlama geldiğini daha iyi bir şekilde anlamak mümkün olabilir. Teminatlar şu şekildedir:

  • Muayene ve rutin kontrol
  • Reçeteli ilaç
  • Tanı ve ileri tanı için uygulanan yöntemler
  • Fizik tedavi ve rehabilitasyon
Ayakta Tedavi ve Yatarak Tedavi Farkları

Yatarak Tedavi Nedir?

Tedavi nedeniyle hastanede yatışı gerektiren ya da 24 saatten uzun süren durumlar yatarak tedavi kapsamında yer alıyor. Fakat bu noktada bazı özel tedavi yöntemlerinin, 24 saatten az sürse de yatarak tedavi teminatlarına dâhil olduğunu not düşmekte fayda var.

Yatarak tedavi limitleri de poliçeye göre farklılık gösterebiliyor. Bu nedenle özel sağlık sigortası poliçesini oluştururken acentenizden teminat limitlerini ihtiyacınız doğrultusunda düzenlemesini isteyebilirsiniz.

Yatarak Tedavi Neleri Kapsar?

Sigortalının hastanede yatarak tedavi görmesi durumunda yararlanabileceği başlıca sağlık hizmetleri şu şekilde:

  • Ameliyatlar
  • 24 saat ya da daha uzun süren ve yatış gerektiren ameliyatsız tedaviler
  • Kemoterapi, radyoterapi, diyaliz (24 saat yatış gerektirmese bile)
  • Yoğun bakım
  • Doktor, hemşire, anestezist ve operatör
  • İlaç
  • Her türlü sarf malzeme giderleri
  • Yemek ve refakatçi giderleri
  • Günlük oda gideri
  • Böbrek taşı kırma (ESWL)

MAPFRE Sigorta’nın özel sağlık sigortası ürünü olan Sağlık Sigortası ve 3S Sağlık Sistemi hakkında ayrıntılı bilgi almak, yatarak-ayakta tedavi teminatlarını incelemek ve aklınıza takılan diğer soruların cevaplarına ulaşmak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yatarak Tedavi ve Ayakta Tedavi

Ayakta Tedavi ve Yatarak Tedavi Arasındaki Fark Nedir?

Bahsettiğimiz gibi bu iki tedavi teminatının başlıca farkı birinin yatış gerektirmesi, diğerinin ise yatış gerektirmemesi. Örneğin mide ağrısı nedeniyle bir dahiliye uzmanına muayene olmak isterseniz bu ayakta tedavi teminatları kapsamındadır. Eğer konulan tanı sonrasında bir ameliyata ihtiyaç olduğu ortaya çıkarsa bu durumda ameliyat masrafınız yatarak tedavi kapsamında değerlendirilecektir. Fakat kemoterapi gibi bazı üst düzey tedavi yöntemleri yatış gerektirmese bile yatarak tedavi kapsamında olabilir. Konu hakkında ayrıntılı bilgi alabilmek için acentelerimize danışabilir ya da poliçenizi inceleyebilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Tüm bunlar doğrultusunda “Özel sağlık sigortası ne kadar?” sorusunun yanıtını merak edebilirsiniz. Özel sağlık sigortası fiyatları; yaşa, cinsiyete, sağlık geçmişine, yaşanılan coğrafi bölgeye, seçilen sigorta ürününün teminatlarına ve limitlerine göre farklılık gösterebiliyor. 

Özel Sağlık Sigortası Teklifi Nasıl Alınır?

MAPFRE Sigorta’nın Sağlık Sigortası ve 3S Sağlık Sigortası ürününden yararlanmak veya fiyat bilgisi almak istiyorsanız bunu acentelerimizin yanı sıra online olarak da kolaylıkla yapmanız mümkün. Tek yapmanız gereken Sağlık Sigortası Prim Hesaplama sayfamızda istenilen bilgileri girmek ve teklif almak.

Sağlık Sigortası Teminatları

MAPFRE Sigorta ile Sağlığınız Güvende

Sağlığınıza sizin kadar değer veriyoruz! İşte, tam da bu nedenle sağlık sorunlarınızı bütçenizi yormadan, anlaşmalı özel hastanelerde giderebilmeniz ya da olası rutin kontrollerinizi aksatmamanız için sağlık sigortası ürünlerimiz ile yanınızdayız!

MAPFRE Sigorta’da; Sağlık Sigortası ve 3S Sağlık Sistemi, Fark Yok Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, Acil Vakalar Sağlık Sigortası ve Tehlikeli Hastalıklar Sigortası olmak üzere dört farklı ürün bulunuyor. Dilerseniz sağlık sigortası çeşitlerini incelediğimiz yazımıza göz atarak size en uygun ürüne karar verebilir ve MAPFRE Sigorta ile sağlığınızı güvence altına alabilirsiniz. Ayrıca bu konuda size en yakın acentemiz ile de görüşebilir ve poliçenizi isteklerinizle ihtiyaçlarınız doğrultusunda anında oluşturabilirsiniz.

Sağlıklı günler dileriz!

Benzer Yazılar

Yorum Yap