Teklif Alırken Neler Önemli: Sigorta Fiyatları Nasıl Belirlenir?

yazar MAPFRE
Sigorta Fiyatları Nasıl Belirlenir

Sigorta ürünlerini satın almak, hayatta karşılaşılma ihtimali olan durumlara karşı güvence oluşturmayı ve bu sayede maddi hasarları poliçenin teminatları ve limitleri dâhilinde karşılamayı sağlıyor. Peki, sigorta fiyatları ne kadar? Aslında bu sorunun cevabı sigorta türüne ve değişik etmenlere göre farklılık gösterebiliyor. Bu sebeple sigorta çeşitlerini başlıklar altında incelemek faydalı olacaktır. Haydi, başlayalım!

Oto Sigortası Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Bildiğiniz gibi oto sigortaları, Zorunlu Trafik Sigortası ve Kasko Sigortası olmak üzere iki ana sınıfa ayrılıyor. Bu sebeple bu iki araç sigortasını ayrı ayrı incelemek faydalı olacaktır.

Trafik Sigortası Fiyatları

Zorunlu Trafik Sigortası kaza gibi durumlarda diğer araçta, araç sürücüsünde ya da araçtaki üçüncü kişilerde oluşan hasarı karşılayan ve yaptırılması kanunen zorunlu olan bir sigorta türüdür. Trafik sigortası ürününün sıklıkla Kasko Sigortası ile karıştırıldığının farkındayız. Şöyle açıklayalım: Zorunlu Trafik Sigortası’nın aksine Kasko Sigortası yaptırılması zorunlu olmayan ve sigortalı kişinin aracını koruma altına alan bir sigorta türüdür. 

Trafik Sigortası teminatları ve teminat limitleri Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından belirlenmektedir. Trafik sigortasında tavan primi illere, araç gruplarına, sürücünün hasar geçmişine göre SEDDK belirleyip yayınlar. Bunun yanında bazı sigorta şirketleri zorunlu teminatlara ilave olarak isteğe bağlı asistans hizmetleri de sunabilir. Teminatları doğru değerlendirmek gerekir. Mesela bulunduğunuz şehirde trafik yoğun değil veya pek şehir içi yolculuk yapmıyorsanız mini onarım teminatına ihtiyacınız olmayabilir. Bu sayede sigorta fiyatınız düşer. Tabii trafik sigortası fiyatı belirlenirken sigorta

şirketlerinin dikkat ettiği bazı konular da var. Bunlar; aracın hangi ilde trafik siciline kayıtlı olduğu, türü, hasar durumu, markası ve modelidir. 

Zorunlu Trafik Sigortası hesaplaması hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz “Zorunlu Trafik Sigortası Hesaplama Nasıl Yapılır?” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz. 

Kasko Sigortası Fiyatları

Kasko Fiyatları Nasıl Belirlenir

Aracın yanması, çalınması, çarpması ve daha pek çok riski teminat altına alan tek sigorta Kasko Sigortası’dır. Bir aracın kasko değeri hesaplanırken de Türkiye Sigorta Birliği’nin düzenli olarak yayımladığı kasko değer listesi göz önünde bulundurulur. Peki, Kasko değer listesinde sigorta fiyatları neye göre belirlenir?

Kasko fiyatları; araçların modeli, markası, üretim yılı gibi konular dikkate alınarak belirlenir. Fakat sigorta şirketleri kasko fiyatını belirlerken araca sonradan takılan aksesuar, aksam veya aracın hasar geçmişi gibi konuları da hesaplamaya dahil eder. 

Araç sigortalarında poliçe fiyatı belirlenirken hasarsızlık indirimi de önemli bir rol oynar. Ayrıntılı bilgi almak için “Hasarsızlık İndirimi Nedir? Hasarsızlık İndirimi Ne Kadar?” başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Hâlâ aracınız için Kasko Sigortası ve Zorunlu Trafik Sigortası poliçenizi yaptırmadıysanız kolay bir şekilde online olarak Zorunlu Trafik Sigortası Teklif ve Kasko Sigortası Teklif sayfamızdan fiyat bilgisi alabilirsiniz. 

Sağlık Sigortası Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Sağlık Sigortası Fiyatları Nasıl Belirlenir

Sağlığımızı korumak ve gerekli durumlarda iyi bir tedavi hizmeti almak hepimiz için oldukça önemli. Bunu elde etmek için de Özel Sağlık Sigortası (ÖSS) veya Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS) ihtiyacınız olan sigortalar olabilir. 

TSS ve ÖSS birbirinden farklı iki sigorta olsa da temelde, bir kaza sonucu veya hastalık nedeniyle oluşan sağlık probleminin tedavisini poliçede belirtilen teminatlar dâhilinde karşılayan sigortalardır. Sağlık sigortalarında fiyatlar belirlenirken sağlık geçmişiniz, yaşınız, cinsiyetiniz ve poliçenize eklemek istediğiniz teminatlar dikkate alınır.

Size en uygun sağlık sigortası ile ilgili bilgi almak için en yakın satış kanalımızla iletişime geçebilirsiniz.

DASK Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Zorunlu Deprem Sigortası, halk arasında Doğal Afet Sigortaları Kurumu yani DASK olarak bilinir. DASK, deprem ve deprem sonucunda meydana gelen tsunami, yangın, yer kayması gibi olayların getireceği kötü sonuçları poliçe teminatları dâhilinde güvence altına alan ve yaptırılması yasalara göre zorunlu olan bir sigortadır. DASK olmadan evin satışının yapılamayacağını ve su, elektrik gibi aboneliklerin açılamayacağını bilmek önemli. 

Deprem sigortası fiyatı belirlenirken şu bilgilere ihtiyaç duyulur: Binanın hangi yapıda olduğu (betonarme, ahşap vs), kat sayısı, yaşı, evin brüt yüz ölçümü, bulunduğu bölgenin deprem risk durumu ve DASK yenileme numarası (yenileme söz konusuysa indirim mümkün). Zorunlu Deprem Sigortası poliçeniz yoksa sitemiz üzerinden DASK teklifini hızlıca oluşturabilirsiniz. 

Konut Sigortası Fiyatları Nasıl Belirlenir

Konut Sigortası Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Ev sigortası olarak da bilinen konut sigortası, evinizi ve içindeki değerli eşyaları poliçe teminatları dâhilinde garanti altına alan bir sigorta türüdür. Evinize hırsız girdiğinde, eşya güvencesiyle zararı teminat altına alan sigorta konut sigortasıdır. 

Konut sigortası fiyatları belirlenirken evin bulunduğu şehir, binanın yapı tarzı, evin brüt metrekaresi, bulunduğu kat ve diğer sigortalarda olduğu gibi poliçede yer alan teminatlar dikkate alınır.

Dilerseniz size en yakın satış kanalımız ile iletişime geçip evinize en uygun konut sigortası fiyat teklifini alabilirsiniz.

Seyahat Sağlık Sigortası Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Seyahat Sigortası Fiyatları Nasıl Belirlenir

Seyahat sağlık sigortası, planladığınız bir gezide başınıza gelebilecek kötü sürprizlerin yaratacağı sağlık problemlerini poliçede yazan teminatlar ve limitler dâhilinde güvence altına alan sigorta türüdür. 

Seyahat sağlık sigortası fiyatları belirlenirken tüm dünya ya da Schengen Bölgesi gibi gideceğiniz yer ve kalacağınız gün sayısı dikkate alınır. Eğer hâlâ bir seyahat güvenceniz yoksa MAPFRE sigorta üzerinden online sigorta teklifi almanız çok kolay. Yapmanız gereken Seyahat Sağlık Sigortası teklif sayfamızı ziyaret etmek.

Ferdi Kaza Sigortası Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Hayatın nasıl kötü sürprizler getireceğini bilemezsiniz. Ferdi kaza sigortası ise böyle durumlar için bir kurtarıcı olabilir. Söz konusu sigorta ile beklenmedik bir kaza sonucu yaralanma, bedenin kalıcı zarar alması veya ölüm gibi durumlar karşısında hem kendinizi hem de ailenizi ana ve ek teminatlarla güvence altına alabilirsiniz.

Ferdi kaza sigortasının fiyatı, sigortayı yaptıracak kişi tarafından belirlenir. Yani ne kadar teminat ve limit isterseniz sigorta fiyatı da o kadar artar. Ferdi kaza sigortası genel şartlarını öğrenmek için MAPFRE Sigorta Ferdi Kaza Sigortası sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Hayat Sigortası Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Sigorta Fiyatları Nasıl Belirlenir

Kendinizi ve ailenizi korumak, güvence altına almak hayat sigortası ile mümkün. Çünkü “her türlü vefat ana teminatı” ile sevdiklerinize tazminat ödemesi sağlayabilirsiniz. 

Hayat sigortası fiyatları belirlenirken hangi sigorta ürününü almak, hangi teminatları poliçeye ekletmek istediğiniz önemli. Ancak yine de birçok sigortada olduğu gibi cinsiyet, yaş, meslek gibi etkenler hayat sigortası fiyatları için belirleyicidir. 

Dilerseniz hayat sigortası teminatlarını ve ürünlerini ayrıntılı olarak ilgili yazımızdan öğrenebilir ve size en yakın size en yakın satış kanalımız ile irtibata geçerek poliçenizi düzenleyebilirsiniz. 

Sağlıklı ve mutlu günler dileriz!

Benzer Yazılar

Yorum Yap